marți, 17 mai 2011

"Al Domnului este pamantul..." Ps. 23

"Al Domnului este pământul şi plinirea lui;

lumea şi toţi cei ce locuiesc în ea. "

(Psalmul 23,1)



O data cu venirea la oras am pierdut pamantul si o data cu el rostul si intelegerea rostului lui. Am pierdut priceperea si bucuria de a-l munci si deci de a ne hrani din rodul ostenelilor noastre.


Sigur, mantuirea poate fi posibila oriunde esti, la oras sau la sat, pe mare sau pe munte. Dar mi-a placut ideea intoarcerii la simplitatea si firescul vietii de la tara, la putinta independentei vietii de acolo, la innoirea si adancirea legaturii cu Domnul, caci, despre asta e vorba in esenta.


E important sa-i invatam acestea pe copii, sa trezim in ei nevoia de simplitate, de a cunoaste mirosul ploii si al pamantului reavan, de a cunoaste vremurile ploilor, vremea samanatului si bucuria culesului, apropierea de animale si de puii lor, aceste ritmuri ale firii pierdute la oras.


In esenta sa-l ajutam pe copil sa se implineasca in orice loc, nu numai intre munti de carti si ore intregi de stat in banci, caci, nu-i asa :

"Al Domnului este pământul şi plinirea lui;

lumea şi toţi cei ce locuiesc în ea."

(Psalmul 23,1)





prima productie de ceapa si spanac



Hristos a inviat!
Liliana

5 comentarii:

  1. Sa le mancati sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Legatura cu pamantul si cu ritmul acestuia cred ca ajuta sufletul sa se apropie de Domnul. Multumim ca ne impartasesti asta... Spunea cineva, nu mai stiu cine, ca in rai e iarba, sunt floricele si copaci si caini si pisici...

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos !!simplitatea e foarte frumoasa decat un oras gri plin d betoane, masini ,totul facut la foc repede.....simplitatea e muult mai relaxant si mai sanatoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana, cu mult drag!

    Mirela, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare