miercuri, 21 septembrie 2011

Televizorul afectează comunicarea părinţi-copii

Urmărirea programelor de televiziune influenţează negativ comunicarea dintre părinţi şi copii şi, totodată, poate să aibă un impact negativ asupra capacităţilor copiilor de a vorbi şi de a scrie.Asadar, inca un motiv de a scoate tv din casa :)
O echipă de cercetători de la Ohio State University a comparat comunicarea dintre mame şi copii atunci când aceştia petrec timpul urmărind programele TV şi comunicarea dintre mame şi copii atunci când aceştia îşi petrec timpul citind cărţi sau jucându-se cu diferite jucării.
Cercetătorii au descoperit că atunci când părinţii citesc anumite cărţi împreună cu copiii lor, stilul comunicării dintre ei şi copii este mult mai activ. Copiii vin în contact cu anumite cuvinte pe care nu le-au mai auzit şi întreabă care este semnificaţia lor. Astfel, vocabularul şi cunoştinţele lor gramaticale se dezvoltă.
Prin comparaţie, s-a constatat că timpul petrecut în faţa televizorului reduce timpul acordat comunicării între părinţi şi copii. „Am dori să îi încurajăm pe părinţi să înlocuiască în mod obişnuit televizorul cu alte forme de recreere, astfel încât să asigure o interacţiune pozitivă şi frecventă cu copilul lor", a declarat Amy Nathanason, una dintre cercetătoarele care au condus studiul.
Cercetătorii au tras de asemenea un semnal de alarmă cu privire la timpul pe care copiii îl petrec în faţa televizorului. În numeroase cazuri, părinţii preferă să îşi lase copiii în faţa micului ecran, pentru a putea să îndeplinească alte activităţi.







Alianta Familiilor

3 comentarii:

  1. Liliana e vaaaaai si vaaaai de noi!Mai bine zis de mine....:(
    Aici e problema ca suntem cunoscatori de atatea lucruri rele si totusi continuam.....

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetelor, cu mare greutate dar cu ajutor de la Dumnezeu, eu am scos televizorul din casa...de cativa ani si ne merge tare bine. L-am scos din casa si apoi am plecat in vacanta. Cand ne-am intors din vacanta copiii au inceput scoala si s-au luat cu una cu alta si au uitat de tv.

    Daca nu vreti sa va pierdeti familia, faceti la fel. Sa stiti ca nu este atat de greu pe cat pare.

    Doamne ajuta

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare