vineri, 9 octombrie 2015

Iași via Constanta

Viziunea, misiunea și obiectivele strategice ale Departamentului de Misiune pentru Tineret

 
În ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, s-a aprobat, în data de 7 octombrie 2015, viziunea, misiunea și obiectivele strategice a Departamentului de Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală.

Acestea sunt:
A.Viziune
Formarea unei generații duhovnicești de tineri, mădulare vii în Trupul lui Hristos.
B. Misiune
Misiunea noastră este de a forma o generație duhovnicească de tineri prin sprijinirea preoților în lucrarea de îmbisericire a tinerilor, pentru cunoașterea, trăirea și mărturisirea credinței ortodoxe.
C. Valorile noastre
1)         Credința în Dumnezeu
2)         Familia
3)         Iubirea de țară și de neam
4)         Educația și cultura
5)         Sănătatea
6)         Iubirea de frumos
7)         Libertatea

„Pentru a-și îndeplini viziunea, Departamentul de Misiune pentru Tineret va construi în următorii trei ani de zile o echipă funcțională de lucrători care va face cunoscute și mărturisite prin acțiuni concrete valorile noastre, tinerilor din Arhiepiscopia Iașilor.  Anul acesta, în luna februarie, s-a format o echipă de 12 preoți, Consiliul preoților dedicați lucrării cu tinerii, din cele trei județe ale Arhiepiscopiei noastre, care se întâlnesc periodic și lucrează pe 3 direcții: Evenimente, Formare și Comunicare. Totodată, a luat ființă Consiliul Tinerilor din Arhiepiscopia Iașilor, alcătuit din 9 tineri din cele trei județe: Iași, Neamț și Botoșani. La aceștia, se adaugă asociațiile de profil (ASCOR Iași și filialele ATOR) cu voluntarii lor și preoții care lucrează cu tinerii în parohii. Pentru a facilita comunicarea în cadrul rețetelei de lucrători de tineret ai Arhiepiscopiei și relația acestora cu publicul, s-au pus bazele unui site - TOR (tineretulortodoxroman.ro)”, ne-a declarat părintele inspector protos. Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului de Misiune pentru Tineret.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare